جشنواره بین‌المللی غذای اکو فرصت مناسبی برای ارائه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بخش گردشگری است

استاندار زنجان گفت: «جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم فرصت مناسبی برای ارائه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بخش گردشگری استان زنجان است.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان، اسدالله درویش‌امیری استاندار زنجان، عصر دیروز شنبه 9 اردیبهشت 96 در نخستین کارگروه گردشگری سال 96 که در محل استانداری زنجان برگزار شد، اظهار کرد: «سال گذشته استقبال خوبی از افتتاحیه در محل برگزاری جشنواره صورت گرفت و امسال نیز باید افتتاحیه مردمی‌تر و فراگیرتر برگزار شود.»

او با تأکید بر هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن جشنواره غذای اکو افزود: «درمجموع، جشنواره‌هایی که در تقویم گردشگری استان برای آن‌ها برنامه‌ریزی شده است جشنواره‌های خوبی هستند. ما یک سری سنت‌ها داریم که درحال فراموشی‌اند. حفظ و انتقال این سنت‌ها به نسل‌های بعد ازجمله وظایف میراث‌فرهنگی است و با برپایی این جشنواره نسل جدید ما با سنت‌های نیاکانمان بیگانه نخواهند بود.»

درویش‌امیری، با تأکید بر اینکه این جشنواره‌ها باید در تمام شهرستان‌های استان توزیع شود، بیان کرد: «ما هم در حوزه غذا و تغذیه و هم در حوزه لباس بالاترین تنوع را در جهان داریم. اگر سازمان میراث‌فرهنگی از این آداب، سنن، آیین‌ها و فرهنگ‌ها مراقبت نمی‌کرد، نسل جدید ما با این آیین‌ها و سنن بیگانه می‌ماند و همه باید در زنده نگه‌داشتن این سنت‌ها در جامعه باهم همکاری کنند.»

یحیی رحمتی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان، نیز در نخستین کارگروه گردشگری سال ۹۶ عنوان کرد: «سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم، به‌علت تقارن با ایام محرم، ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه سال جاری برپا می‌شود.»

او درخصوص سفرای کشورهای عضو اکو که تاکنون برای حضور در آیین افتتاح این جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند اظهار کرد: «تاکنون سفرای کشورهای روسیه، بلغارستان، بنگلادش، افغانستان، فنلاند، دانمارک، آذربایجان، کنسولگری‌های مستقر در تبریز، معاون اداره امور اکو، وزارت امورخارجه و نماینده سازمان جهانی یونسکو در ایران برای حضور در آیین افتتاح این جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند.»

رحمتی در مورد کشورهای شرکت‌کننده در این جشنواره گفت: «در این دوره کشورهای ایران، آذربایجان با دو گروه، عراق با دو گروه، افغانستان با دو گروه، فلسطین، لبنان، ترکیه، تاجیکستان، قزاقستان، کره جنوبی، سوریه با دو گروه، پاکستان، چین با دو گروه و بلغارستان غذاهای خود را ارائه خواهند کرد.»

او ادامه داد: «نخستین جشنواره بین‌المللی اکو ـ جاده ابریشم در سال ۱۳۹۴ با حضور سه کشور از کشورهای عضو اکو در حاشیه جشنواره آش برگزار شد؛ از سال ۹۵ این جشنواره به‌صورت مستقل آغازبه‌کار کرد و امسال برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم را شاهدیم.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان، در بیان اهداف جشنواره اکو، اظهار کرد: «از اهداف این جشنواره می‌توان به ایجاد فضای شاد و بانشاط در جامعه، ایجاد جاذبه بین‌المللی منحصربه‌فرد در استان، معرفی رژیم‌های غذایی صحیح و سالم بین‌المللی در سطح جامعه، معرفی غذاهای سنتی کشورهای شرکت‌کننده و معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان به کشورهای شرکت‌کننده در این جشنواره اشاره کرد.»

رحمتی درباره برنامه‌های سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم گفت: «برنامه‌های محتوایی سومین جشنواره غذای اکو شامل کارگاه آموزشی پخت غذای محلی و خواص غذای، دم‌نوش‌های گیاهی، اجرای موسیقی محلی و مراسم آیینی، برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی مرتبط با غذا، حضور سفرا در آیین افتتاح و جز آن است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396021029